Skip to content Skip to footer

İyi Bir Ofis Ortamı Nasıl Olmalı

Verimliliği Artıracak Bir Ofis Ortamı Nasıl Yaratılır?

Çalışan insanların hayatının büyük bir bölümü, ofislerde geçiyor. Bu nedenle neredeyse evlerinden daha fazla zaman geçirdikleri ofislerinin ideal koşullara sahip olmasını bekliyorlar. Diğer yandan verimliliği artıracak ve çalışanları motive edecek bir ofis ortamı, iş hedeflerinin hızla gerçekleşmesine de hizmet edeceğinden işveren açısından da kritik bir önem taşıyor. Buradan yola çıkıldığında çalışanların kendilerini evlerinde hissedebilecekleri kadar rahat ve bir o kadar da çalışmaya teşvik edecek bir ofise sahip olmanın gerekliliği ortaya çıkıyor.
Peki hem işverenlerin hem de çalışanların ihtiyaçlarına uygun, yani ideal bir ofis ortamı nasıl oluşturulabilir? Elbette sektörden sektöre ideal ofis ortamının koşulları çeşitlilik gösterebilir. Bir ofisin daha eğlenceli olması beklenirken diğer bir ofisin resmi görüşmeler için daha uygun olması beklenebilir. Ancak bugün, çalışılan sektör ne olursa olsun her tür ofis ortamında mutlaka olması gereken temel özellikleri sıralayacağız.

İdeal Bir Ofis Ortamı Nasıl Olmalı?

Çalışanların işlerini severek yapacakları bir ofis ortamı yaratmak düşündüğünüz kadar zor ve yüksek maliyetli değil. Aslında yalnızca çalışanların daha üretken olmalarını sağlayacak koşulları ofis ortamında sağlamanız gayet yeterli olacaktır. Bu doğrultuda öncelikli olarak çalışanlarınızın ihtiyaçlarını anlamanız ve buna uygun adımlar atmanız gerektiğini söyleyebiliriz.Ofisteki aydınlatma kalitesi mutlaka optimum düzeyde olmalıdır. Dolayısıyla ofis ortamı ne çok aydınlık ne de karanlığa yakın loş ışığa sahip olmalıdır. Optimum ışıklandırma, görmeyi mümkün kılmanın yanı sıra gözleri yormayacak ve yorgunluğa neden olmayacak türde de olmalıdır. Ayrıca yetersiz bir ışıklandırma çalışan sirkülasyonunun artmasına da yol açabilir. Göz sağlığını tehdit eden aydınlatma seçenekleri, çalışanların rahatsızlanmasına veya iş potansiyellerini ortaya koyamamalarına neden olabilir.

Hava Akışı

Her tür mekanda olması gerektiği gibi ofis ortamında da yeterli oksijen bulunması hayati önem taşıyor. Bu doğrultuda gerekli havalandırma teçhizatları aracılığıyla hava akışının sağlanmasında büyük yarar var. Havasız bir ortam, çalışanların verimliliğini düşürebileceği gibi sağlıklarını da tehdit edecektir.
Diğer yandan ortam sıcaklığı da üretkenliği etkileyen bir diğer faktör olarak karşımıza çıkıyor. Ofisin çok sıcak ya da çok soğuk olması; çalışanların dikkatlerinin dağılmasına, işlerine odaklanamamalarına ve hatta hastalanabilmelerine yol açabiliyor. Buna karşın ortam sıcaklığının kontrol altında tutulmasını sağlayacak yalıtım çözümleri, havalandırma yöntemleri ve iklimlendirme araçları ile ofis ortamında ideal ortam sıcaklığını yakalayabilmeniz mümkün.

Ortam Temizliği

Herkes temiz bir ortamda yaşamak ister. Yaşamın önemli bir kısmının iş yerinde geçtiği göz önünde bulundurulduğunda ofis ortamının temiz ve genel hijyen kurallarına uygun olması gerektiği sonucuna da rahatlıkla ulaşılabilir. Dolayısıyla ofisin temizliğinden sorumlu personeller istihdam etmek, bu konuda içinizin rahat olmasına yardımcı olabilir.>Ancak bu personellerin temizlik konusunda profesyonel hizmet verdiğinden emin olmanızda fayda var. Çünkü temizlik profesyonelleri, hijyen koşullarına herhangi bir çalışandan daha fazla dikkat edecektir. Üstelik bu sayede sizin farkında dahi olmadığınız kirlerle pratik bir şekilde mücadele edebilir.
Teknolojik Donanım
Teknoloji tabii ki iş yaşamında üretkenliği ve performansı artıran baş faktörlerden. Fakat iş koluna göre gerekli teknolojik ekipmanlar farklılaşabiliyor. Yine de çalışanların hayatını kolaylaştıracak, iş süreçlerini hızlandıracak teknolojiye sahip olmak, her iş yeri için oldukça önemli. Öte yandan yeni teknolojileri takip ederek daha üretken olmayı mümkün kılacak ekipmanları edinmek de işiniz için faydalı olacaktır. Buna benzer şekilde teknolojiyi destekleyecek altyapıya sahip olmanızda da yarar var.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere uygulanan eğitim programıdır. Bu programda, iş planı ile kişinin kuracağı işletmede başarı oranını arttırması amaçlanmaktadır. Bu eğitim minimum 70 saatlik eğitim ve atölye programından oluşmaktadır. Bu eğitimler Kosgeb başta olmak üzere, İŞKUR, belediyeler ve meslek kuruluşları tarafından düzenlenmektedir. Yükseköğretim kurumları da örgün eğitim kapsamında girişimcilik eğitimi düzenleyebilmektedir.Girişimcilik eğitimi kendi içerisinde genel ve özel hedef gruplarına yönelik olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Özel hedef grupları gençleri, kadınları ve dezavantajlı grupları ifade etmektedir. Eğitimlerin tamamı ücretsizdir.

Mesaj Gönder
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?