Skip to content Skip to footer

Sanal Ofis Yasal Mıdır Sanal Ofis Nedir ?

Sanal Ofis Şirketi Nasıl Kurulur ?

Türkiye’de şirket kurarken tebligat adresi ibraz edilmelidir. Şirketinizin resmi adresini sanal ofis olarak da görüntüleyebilirsiniz. Sonuçta isimleri sanal da olsa fiziki iş merkezleri ve ofisler var. İlk olarak, yasal adresinizi görüntülemek için bir sanal ofis şirketi ile sözleşme imzalıyorsunuz. Sanal ofis firmasının size verdiği adresi iş adresiniz olarak görüntüleyerek resmi şirket kuruluş sürecinizi tamamlarsınız. (İster şahıs şirketi, ister limited veya anonim şirket kuruyor olun, sanal ofis adresinizi her halükarda yasal adresiniz olarak kullanabilirsiniz.)Şirketiniz kurulduktan sonra Vergi Dairesi’nden bir görevli gelip tebligat adresinizin doğru olup olmadığını kontrol edecektir. Katılım personeli geldiğinde, sanal ofis şirketinizin resepsiyonu tarafından karşılanırlar. Size bilgi verilecek ve yakınlardaysanız gelir kontrolü için vergi memuru ile görüşecek ve imza atacaksınız. O saatte gelemezseniz, sandık görevlileri genellikle bir telefon randevusu bırakabilir. Vergi memurları, hazır ofis ve sanal ofis gibi kavramlara alışkın olup, mükellef ofiste değilse, yoklama işlemini randevu ile tamamlarlar. Tüm bu süreçlerde size bir sanal ofis şirketi rehberlik edecektir. Vergi inceleme süreci tamamlandığında firmanız kurulur. Artık yasal olarak bir işletme ve vergi kimlik numaranız var. Size iyi şanslar diliyoruz.

Sanal ofis yasal mı?

Ülkemizde şirket kurmak için sabit bir adres sağlanmalıdır. Bu adres ister kiralık klasik ofisiniz, ister eviniz, ister sanal bir ofis şirketinin adresi olsun hiç bir şey değişmeyecek. Vergi dairelerine ve hazineye bildirimde bulunabileceğiniz bir adresinizin olması yeterlidir. Sanal ofisler Türk yasal çerçevesi içinde yasaldır.

Sanal Ofisin Avantajları

Sanal ofisin en önemli avantajı geleneksel bir ofise göre daha ekonomik olmasıdır. Geleneksel bir ofisten çok daha ucuz olmasının yanı sıra, evinizi iş adresi olarak göstermekten daha prestijli ve profesyonel bir çözümdür.

Sanal ofis hangi iş kolları için uygun değil?

Vergi kanununda sanal ofisleri yasaklayan bir hüküm bulunmamakla birlikte, bazı iş kolları meslek odaları tarafından bazı kısıtlamalara tabidir. Örneğin, serbest muhasebeciler ve mali müşavirler (Smmm), ilgili meslek odaları ve birlikler Tursab üyesi seyahat acentelerine çeşitli kısıtlamalar getirmektedir. Bu kısıtlamalar kapsamında SMMM veya Tursab üyesi seyahat acentaları diğer şirketlerle ofis paylaşamaz. İster sanal ofis, ister home ofis, ister klasik ofis sahibi olun; ofis kiralamadan önce, mesleğiniz gereği üye olmanızı gerektiren profesyonel bir ticaret odası varsa mutlaka sınırlarını bilmekte fayda var. o kurumun işyeri koşullarınıza göre. Meslek odalarının sınırlamaları bir yana, dikkat etmeniz gereken en önemli şey işyerinde geçirdiğiniz zamandır.
Mesaj Gönder
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?